YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISH JARAYONIDA YOSHLAR ISHTIROKINI KENGAYTIRISHNING AMALIY NATIJALARI VA ISTIQBOLLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston iqtisodiyotini rivojlantirish jarayonida yoshlar ishtirokini kengaytirishning amaliy natijalari va salohiyatli istiqbollari o‘rganiladi. Yoshlarni qarorlar qabul qilishga jalb qilish, tadbirkorlikni rivojlantirish, innovatsiyalarni rag‘batlantirish va malaka oshirish imkoniyatlarini taqdim etish orqali mamlakat o‘z yoshlarining ijodkorligi, kuchi va iste’dodini iqtisodiy o‘sish va taraqqiyotga yo‘naltirishi mumkin. Yoshlarning iqtisodga faol hissa qo‘shuvchi shaxslar bo‘lish imkoniyatlarini kengaytirish orqali O‘zbekiston butun jamiyatga foyda keltiradigan dinamik va inklyuziv iqtisodiy ekotizimni barpo etishi mumkin.