SHOʻRO XOKIMIYATI DAVRI TADQIQOTCHILARNING ASARLARIDAGI XORAZMNING QADIMGI VA RIVOJLANGAN OʻRTA ASR MUDOFAA INSHOOTLARI TOʻG’RISIDA (Journal of Universal Science Research, 2024)
Sho‘ro xokimiyati yillarida Xorazm vohasi va unga qoʻshni Sariqamishboʻyi havzasi sarhadlaridagi qishloq va shaharlarda turli arxeologik ekspeditsiya va  arxeologik guruhlar hodimlari tomonidan olib borilgan arxeologik izlanishlar.