PROKURATURA ORGANLARI HODIMLARINING KASB AXLOQI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Inson ma’lum bir kasb egasi bo’lar ekan undagi kasb axloqiga, kasb etikasi prinsiplariga hamda kasb etikasi normalari va kategoriyalariga amal qilishi maqsadga muvofiqdir. Shu o’rinda prokuratura organlari qonunlarning aniq va bir xilda bajarilishi ustidan nazoratni amalga oshirishi bilan birgalikda o’z faoliyatini birlik, markazlashganlik, qonuniylik, mustaqillik va oshkoralik prinsiplari orqali olib boradi. Bu yo’nalishlarni amalga oshirishda prokuratura organlari o’zlarining kasb odobnomasidan foydalangan holda O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi va “Prokuratura to’g’risida’’ gi O’zbekiston Respublikasi qonuniga muvofiq o’z faoliyatini amalga oshiradi.