“HATAM-TAY” DOSTONIDA SUJET VA MOTIVLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada qoraqalpoq folklori tarkibiga kiruvchi “Hatam-tay” dostoni ob’ekt sifatida tanlab olingan. Bunda, asosan, doston poetikasi, obrazlar tizimi, sujeti va uni harakatga keltiruvchi motivlar haqida so‘z yuritiladi.