ZOL-GEL TEXNOLOGIYASI BO’YICHA NANOKOMPOZIT MATERIALLAR ISHLAB CHIQISH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Zol-gel texnologiya usulida qurilish materiallari ishlab chiqarish   istiqbolli yo‘nalishlardan hisoblanadi. Bu usul, reaksiya mahsulotlariga keyingi termik ishlov berish usuli bilan birgalikda, turli oksidlar asosidagi kompozit materiallarni olishning keng tarqalgan usuliga aylanib bormoqda. Nanokompozit plyonkalar olishda qo‘llaniladigan zol-gel jarayonining eng ko‘p tarqalgan varianti asosida alkoksi birikmaning nazorat qilinadigan gidrolizi yotadi.