O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA XALQ TABOBATINI RIVOJLANTIRISH. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Yoshligimizda nuroniylar “Tabiat bergan kasalliklarning davosi tabiatning oʻzida” deya uqtirardilar. Tabiblar esa kasalliklarning taxminan 70 foiziga davo giyohlarda, qolgan 30 foizi mineral toshlarda, deb aytishadi. Asrlar osha qadr-qimmatini yoʻqotmay kelayotgan bu purmaʼno hikmat zamirida ona tabiatning ajralmas qismi boʻlgan inson yoʻliqadigan kasalliklarga davo atrofimizni oʻrab turgan borliqda mujassam, degan hayotiy haqiqat yotibdi. Faqat uni ilgʻab, anglab oʻz oʻrnida foydalanish kerak.Ushbu maqolada O’zbekiston respublikasida xalq tabobatini rivojlantirish bo’yicha amalga oshirilayotgan islohotlar haqida ma’lumotlar berilgan.