(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Zamonaviy globallashuv sharoitida yoshlarning ijtimoiy-psixologik rivojlanishini shakllantirishda dinning, xususan, islomning o‘rni katta ahamiyatga ega bo‘lgan mavzudir. Dunyo tobora o’zaro bog’langan, rang-barang va tez sur’atlar bilan rivojlanib borayotgan bir paytda, islomiy qadriyatlar va ta’limotlar yosh avlodning ta’lim tajribasi va dunyoqarashiga qanday ta’sir qilishini tushunish juda muhimdir. Ushbu maqolada biz islom dinining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari va ularning globallashuv davridagi musulmon yoshlar tarbiyasiga ta’sirini o’rganamiz.