(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiy o’sishni ta’minlovchi asosiy omillar, barqaror rivojlanish uchun muammolar va inklyuziv o’sishni rag’batlantirish strategiyalari o’rganiladi. Unda infratuzilmaga sarmoya kiritish, inson kapitalini rivojlantirish va iqtisodiy o‘sishda innovatsiyalarning ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, maqolada barqaror rivojlanish yo‘lidagi to‘siqlar sifatida daromadlar tengsizligi, atrof-muhit degradatsiyasi va siyosiy beqarorlik ta’kidlanadi. Inklyuziv o’sishni rag’batlantirish uchun ijtimoiy xavfsizlik tarmoqlari, moliyaviy inklyuzivlik va siyosatni barqaror rivojlanish maqsadlariga moslashtirish kabi strategiyalar taklif etiladi.