(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida (OTM) smetalarning bajarilishini hisobga olishning muhim rolini o’rganadi. U OTMlarda to‘g‘ri moliyaviy boshqaruv muhimligini ta’kidlab, byudjetlashtirish va resurslarni taqsimlashning ahamiyatini ta’kidlash bilan boshlanadi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola OTMlarda byudjetlashtirish amaliyoti, daromadlarni smetalash va xarajatlarni prognozlash bo’yicha mavjud tadqiqotlar o’rganildi. Adabiyotlarni ko’rib chiqishda muassasalar duch keladigan asosiy muammolar, masalan, daromadlarni prognozlashdagi noaniqliklar va xarajatlar naqshlarini bashorat qilishdagi qiyinchiliklar aniqlandi.