(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola O’zbekistonda Barqaror rivojlanish maqsadlarini (BRM) amalga oshirish va borishini o’rganadi. Unda O‘zbekistonning BRMga sodiqligi va turli sohalarda barqaror rivojlanishga erishish uchun qo‘llanilayotgan strategiyalar tahlil qilinadi. Mamlakatning qashshoqlikni qisqartirish, sog‘liqni saqlash, ta’lim, atrof-muhitni muhofaza qilish va iqtisodiy o‘sish kabi sohalardagi sa’y-harakatlarini o‘rganib, ushbu tadqiqot O‘zbekistonda barqaror rivojlanishga intilish bilan bog‘liq muammolar va imkoniyatlar haqida tushuncha beradi.