(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada O’zbekistonni dunyoga tanigan mashhur shoirasi Zulfiyaxonimning ijodiy faoliyati va hayot yo’li haqida ma’lumot berilgan. Shoira Zulfiya ijodi milliy zaminga teran tomir otgan go’zal va betakror daraxtga o’xshaydi. Zulfiya shoiralardan birinchi bo’lib jahonga O’zbekiston degan yurtning rangin va betakror manzarasini, milliy qadriyatlari-yu, boy tarixini ko’lamdor obrazlarda ko’rsata oldi. Shoiraning ruhiy dunyosi milliy zaminga shu qadar teran muhabbat bilan bog’lanib ketganki, uning dilbar shoira bo’lib kamol topishidagi haqiqatni ana shu zamin qa’tidan izlamoq kerak.