(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Aholi jon boshiga asosiy kapitalga o’zlashtirilgan investitsiyalar dinamikasi iqtisodiy tahlil uchun juda muhim. Chunki, aynan investitsiyaga talab va taklif ushbu bozorning va umumiy iqtisodning kelajak holatini ifodalaydi. Ushbu maqolada prognozlashning Arima modeli haqida so‘z borib, ushbu model yordamida aholi jon boshiga asosiy kapitalga o’zlashtirilgan investitsiyalar tahlil qilingan.