(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada akvarelning boshlanish tarixi qadimgi va uyg’onish davrlari, XI- XIV-XV-XVI-XX asrlar haqida so’z olib borilgan bo’lib, ushbu asrlarda akvarel qanday paydo bo’lgan qanday rivojlangani hamda rivojlanish davrlarida qanday yutuqlar va XIX- asrning “Akvarellar jamiyati” inqirozi haqida ham aytib o’tiladi.