(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqola eshakyemi (urtikariya) sabablari, belgilari, tashxisi va davolash haqidagi nazariy va amaliy ma’lumotlar bilan to’ldirilgan. Maqola eshakyemi (urtikariya) deb atalgan, qichishishga olib keladigan teri reaktsiyasini tavsiflaydi. Sabablari to‘g‘risida allergik reaktsiyalar,fizik omillar,infektsiyalar va avtoimmun kasalliklar kabi turli omillar ko’rsatilgan. Maqola eshakyemi belgilariga to‘xtalarkan qavariq toshmalar,qichishish,teri rangida o’zgarishlar,teri shishishi va boshqa belgilarni tavsiflaydi.Tashxislash qismida,maqola eshakyemini aniqlash uchun kerakli tekshiruvlar va tahlillarni amalga oshirishning muhimligini ta’kidlaydi. Davolash qismida esa, maqola eshakyemining davolash usullari haqida ma’lumot beradi. Maqola umumiy ravishda dermatologiya sohasida qiziqarli va foydali bo’lib,uni o’qish orqali izlanish va davolash sohasigilar qiziqarli ma’lumot olishlari mumkin.