(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilidan o’zbek tiliga kirib kelgan va so’zlashuvda faol ishlatilayotgan bir necha neologizmlar haqida so’z boradi. Ushbu maqola esa namuna sifatida bir qancha o‘zbek tilidagi inglizcha neologizmlarning asli va hozirgi qo‘llanilish doirasi hamda shu kabi jihatlarini ochib beradi. Bunda maqola o‘rganish ob’ekti etib o‘zbek tili leksikasidagi inglizcha o‘zlashgan so‘zlar – neologizmlar olindi. O‘zbek tilidagi inglizcha o‘zlashmalarni tahlil qilish ishning predmeti hisoblanadi. Materiallar, asosan, eski va yangi nashrdagi o‘zbek tilining izohli lug‘atidan hamda bir necha turdagi lug‘atlardan to‘plandi. Ishga nazariy manba sifatida tilshunosligimizda bajarilgan monografiya va ilmiy maqolalardan foydalanildi.