(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
O‘zbekiston iqtisodiyotining dinamik o‘sishi bevosita uning yuk va tashuvchilar hajmi ortishi bilan bog‘liq. Bugungi kunda avtomobillarda yuk tashish jarayoni mobaynida zamonaviy talablar asosida yangi logistik normalari uchun tashish jarayoni tashkil qilingan. Iqtisodiyotning dinamik o‘sishini ta’minlashning muhimligi yangi zahiralarni qidirish, tashish jarayonidagi xizmatni takomillashtirish, tashish hajmining o‘sish su’rati, yuk avtomobillaridan foydalanish jarayonida samaradorligini orttirish, intellektual va informatsion texnologiyalarni joriy qilish orqali erishiladi. Bu foydalanish jarayonidagi yangi yondashuv common rail tizimi avtotransport vositalarini hayot siklidagi yangi bosqichlarini bir-biriga bog‘liqliligini aniqlaydi.