(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Rivojlangan bozor iqtisodiyoti sharoitida shahar jamoat transportini (SHJT) boshqarish tizimini takomillashtirishning maqsad, vazifalari va shakllari mazmuniga sifat jihatidan yangi va keng ko‘lamli talablar qo‘yilmoqda. Shahar yo‘lovchi tashish transporti Toshkent shahrida ijtimoiy sohaning yetakchi tarmoqlaridan biridir. Yo‘lovchi tashish transportining asosiy vazifasi aholining transportga bo‘lgan ehtiyojlarini to‘liq va o‘z vaqtida qondirish, transport tizimining samaradorligi va sifatini oshirishdan iborat.