(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Bolalardagi semirish – bu davolanish kerak bo‘lgan muammo bo‘lib, u bolalik davrida va bolaning kelajakdagi hayotida sog‘liq muammolari uchun xavf tug‘dirishi mumkin. Bu asosan kattalarda uchraydigan qandli diabet, xolesterin va qon bosimi kabi muammolarini erta aniqlashga olib keladi. Bolalikdagi semirishni ovqatlanish terapiyasi bilan bartaraf etish mumkin.Ushbu maqolada birlamchi sog’liqni saqlash tizimida maktab o’quvchilari orasida semizlik kasalligini profilaktikasini muqobillashtirish haqida ma’lumot berilgan.