(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mamlakatimizda xalq salomatligi diqqatga sazovor. Salomatlik har bir inson uchun bebaho boylik sifatida jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishining muhim shartlaridan biri bo‘lmoqda. Darhaqiqat, Butun jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining ta’rifiga ko‘ra: «Salomatlik – kasallik, biror nuqsonlarning yo‘qligi emas, balki jismoniy, aqliy (ruhiy) va ijtimoiy xotirjamlikdir». Oliy ta’lim muassasalari talabalarida “Sog‘lom turmush tarzini” rivojlantirishda, avvalo talabalarning sog‘lik-salomatlik, gigiyena bo‘yicha nazariy hamda amaliy bilimlarni o‘zlashtirishlari muhim ahamiyat kasb etadi.