(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maktabgacha yoshdagi bolalarga tabiat bilan tanishtirish orqali ona tilini o’rgatishdan maqsad nutqni rivojlantirish, qobiliyat va ko’nikmalar, og’zaki muloqot madaniyati, maktabgacha yoshdagi bolalarning amaliy muloqot ko’nikmalarini egallash usullarini ishlab chiqish, o’qish uchun zarur shart-sharoitlarni shakllantirish. Bu muammo ona tilini o’rgatish bilan chambarchas bog’liq, ya’ni bolaning nutq qobiliyatini rivojlantiradigan pedagogik jarayon.