(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Respublikamizda keyingi yillarda amalga oshirilayotgan islohotlar asosan xalqimiz turmush darajasini yaxshilashga, farovonligini oshirishga qaratilgan. Shu ma’noda aynan qishloq xo‘jaligi sohasiga berilayotgan katta e’tibor mantiqan hisoblasak, to‘g‘ridir. Ko’pgina mamlakatlarda ishlab chiqarishning hozirgi tarkibi iqtisodiy o’sishga salbiy ta’sir ko’rsatmoqda. Bunda gap iqtisodiyot tarmoqlari o‘rtasidagi aloqalarning to‘g‘ri yo‘lga qo‘yilmagani yoki uzilmaganligi haqida bormoqda. Iqtisodiyot fanining vazifasi mintaqaviy, milliy va xalqaro miqyosda jadal iqtisodiy o’sishni ta’minlash va raqobatbardoshlikni oshirishga qodir bo’lgan iqtisodiy siyosat mexanizmini ishlab chiqishdan iborat. Bunda tarmoqlararo komplekslar hisoblanuvchi klasterlarni yaratish metodologiyasini ishlab chiqish maqsadga muvofiqdir