(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Topinambur, yer noki (Helianthus tuberosus L.) -murakkabguldoshlarga mansub.tuganak mevali yemxashakbob koʻp yillik oʻsimlik. Kelib chiqish vatani-Shimoliy Amerika. Yevropada esa 17-asr boshlarida ekila boshlagan. Rossiyada 18-asrda keng tarqalgan. Oʻzbekistonda esa silosbop ekin sifatida ekiladi. Topinambur ayni paytda xo’jalikda, texnik va oziq-ovqat oʻsimligi hisoblanadi. Topinamburdan tibbiyotda har xil doridarmonlar ham tayyorlanadi.