(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada meliorativ yerlarda sug’orish uchun artezian skvajinalardan nasos yordamida suvni ko’tarish va ushbu nasoslar ish rejimini nazorat qilish hamda avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimini ishlab chiqish ko’zda tutilgan. PLC dasturiy ta’minot tizimini uch fazali nasoslar uchun qo’llash hamda Ladder dasturiy tili o’rnatish qo’llangan.