(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqola o‘zbek va ingliz tillaridagi maqollarning tahliliy tadqiqiga bag‘ishlangan. Unda qadriyat darajasiga ko‘tarilgan intellektual aqliy salohiyat misolida shu xalqning o‘zigagina mansub bo`lgan milliy dunyoqarashning aks etishi boshqa leksik birliklar qatori maqollarda ham mavjudligi ko‘rsatilgan. Har ikki tilda bu tushuncha anglatadigan mohiyat tadqiq qilinib, o‘xshashlik va tafovutlar misollar bilan dalillanadi.