(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Hozirgi zamonaviy dunyoda mamlakatlar yuksalishiga asosiy sababchi bo’lib xizmat qiladigan mamlakat iqtisodiyotidir. Vaholanki, rivojlangan mamlakatlar ham o’z iqtisodiyotini yuksaltirish orqali cho’qqiga chiqadi. Moliyaviy munosabatlar va moliyalashtirish qoidalariga amal qilgan holda amalga oshirish va shuningdek soliqlar haqida ham alohida to’xtalamiz. Bu maqolada quyidagilarni yoritib beriladi.