(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Masofaviy ta’lim bu Texnologiyalar davriga kelib ommalashgan dars o’tish bo’limi bo’lib bunda Talabalar xohlagan davlatidan bo’la turib darslarda qatnashishi mumkin bunda talaba o’z kundalik turmushidan kelib chiqib darsga qatnashish vaqtini belgilashi mumkin bunda talabalar asosan mustaqil darsda qatnashib o’qishni yakunlashi mumkin o’qishni yakunlash talabaning o’zi darslarda qatnashishiga bo’g’liq bo’lib bunda talaba 2 yildan 8 yilgacha bo’lgan vaqtda darsni yakunlashi mumkin bu muddat bundanda uzoqqa cho’zilishiham mumkin bu albatta talabaning o’zlashtirishiga bog’liq masofaviy ta’limning qulayliklari juda ko’p masalan bizning yurtimiz O’zbekistonda ham epidemiya vaqtida an’anaviy ta’limdan masofaviy ta’limga o’tishga majbur bo’ldik ya’ni kasallik hamma joyga tarqab ketganligi sababdan masofaviy ta’lim karantin qoidalariga roya qilgan holatda hamma o’z uyidan chiqmagan holatda darslarda online qatnashishdi bizning yurtimizda hozircha bu ta’lim yo’li ommalashgani yo’q bunga asosiy sabablardan biri bu O’zbekistonning turli joylarida internet aloqasi kamligidandir.