(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Hozirda, ekologiyaning oʻzgarishi, radiatsiya taʼsirida yuzasidan aholi qatlamida juda ham koʻplab hayotida va irsiy kasalliklarni keng avj olishiga sabab boʻlmoqda . Bularni birinchi navbatda, profilaktika qilgan har taraflama afzal hisoblanadi. Radiatsiya toʻlqinlarini zararsiz miqdorda qoʻllanilishini nazorat olish ham aholini kasallikdan saqlaydi. Ekologiyani buzilishining inson salomatligiga koʻrsatadigan tasiri, bugungi kundagi olib borilayotgan ishlar, rejalar xususida soʻz boradi.