(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ma’lumki insoniylik jamiyatni nozik did vakilalarisiz tasavvur qilib bo’lmaydi. ayolning hayotdagi eng asosiy vazifasi nasl qoldirish bo’lgani kabi afsuski nazokat sohibalarida jinsiy a’zolarning muntazam ravishda ma’lum bir kasalliklar bilan og’rishini kuzatamiz. Ayniqsa ayollarimizda jinsiy a’zolarining yallig’lanish kasalliklari juda ko’p kuzatiladi. Inson tanasidagi har qanday noxushliklar ayniqsa og’riqlar inson asab tizimiga juda qattiq ta’sir qilganligi kabi ayollarda ham bunday holatlar kuchli stress, tushkunlik, hayotga va yashashga loqaydlik , o’ziga bo’lgan ishonchning yo’qolishi kabi noxush holatlarga olib keladi. bunday holatlarni bartaraf etish esa ba’zida biroz murakkab hisoblanadi. Jinsiy a’zolarning yallig’lanish kasalliklarini davolashning bir qancha usullari bor. Ularga hozirgi kunda turli xil kimyoviy dori vositalari yordamida davolash bilan bir qatorda , xalq tabobatidan foydalanish ham kiradi. Xalq tabobatining avzal jihatlari shundan iboratki nojo’ya tasir ko’rsatmasligidir.