(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada insonning yuragida uchraydigan kasalliklar va ularni davolashda buyuk ajdodimiz Abu Ali ibn Sinoning “Tib qonunlari” kitobida berilgan davolash usullari tahlil qilingan. Yurakda hamma xil kasalliklar- masalan, xar hil mizoj buzilishlari paydo bo’lishi, mizoj buzilishi turlari, yurak og’riqlarini qildiruvchi usullar va tabiiy dorilar bayon qilingan.