(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bugungi kunda nutq nafaqat kattalarning, balki bolalarning rivojlanishida ham muhim ahamiyat kasb etadi, chunki u samarali muloqot va til ko‘nikmalariga asos bo‘ladi. Bolalarning nutqini rivojlantirishni rag‘batlantirish va qo‘llab-quvvatlash ularning umumiy o‘sishi va hayotning turli jabhalarida muvaffaqiyat qozonishi uchun zarur hisoblanadi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning hayotida nutqning ahamiyati va uni muhimligining bir necha sabablari haqida so‘z boradi.