(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Anor qadimiy mevadir. Ko’pincha poydevordagi o’ziga xos toj tufayli qirol deb ataladi. Ilgari anorlar asilzodalar orasida mashhur bo’lgan ammo hozir bunday noziklikni har qanday joyda sotib olish mumkin. Anor daraxtini yetishtirish hamma tomondan yoqimli va foydali. Uning po’sti, po’chog’i va ildizlari shifobaxsh, barglarini damlab ichish mumkin mevasi juda shirin. Quritilgan anor gullari choy sifatida damlab ichilsa, gipertoniklarga katta foyda beradi