(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mamlakatimizda hozirgi kunda yoshlarga bolgan e’tibor hamda imkoniyatlar yuksalib borayotgan bir vaqtda chet tillarini o’rganish vao’rgatishga katta e’tibor qaratilmoqda . Xususan , hozirgi kunda o’sib kelayotgan yosh avlodni rus tiliga o’qitish sifatini ta’minlash, rus tilida erkin so’zlasha oladigan mutaxassislarni tayyorlash tizimini tubdan takomillashtirish, rus tilini o’zlashtirish orqali jahon ta’lim standartlariga javob beradigan yetuk kadrlarni tayyorlash yurtimizda amalga oshirilayotgan ta’lim islohotining maqsadlaridan biridir. Rus tilini mukammal o’rgatish orqali, o’quvchilarni tilga bo’lgan qiziqishlarini yanada rivojlantirish, shu bilan birga ta’lim jarayonida o’qituvchining til o’rgatishga oid yangi mexanizmalrni ishlab chiqish taqozo etadi. Nafat rus tili balki jamiki tillar ham shular jumlasidan Ushbu maqolada aynan rus hamda chet tillarini o’rgatishning interfaol usullari haqida fikr yuritilgan