(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
G‘o‘za urug‘chiligidagi barcha ishlar urug‘chilik xo‘jaliklarida olib boriladi. Urug‘chilik yangi navni dastlabki ko‘paytirishdan boshlanadi, bu seleksiya ishlarini kengaytirilgan maydonlarda – o‘nlab va yuzlab gektarlarda olib boriladigan davomi hisoblanadi. Bu yerda ko‘paytiriladigan yangi nav qayta ekiladi va ko‘paytiriladi. Bu ish maxsus elita urug‘chilik fermer xo‘jaliklarida olib boriladi. Rayonlashtirilgan navning urug‘lari uni rayonlashtirishga kirishish vaqtidan boshlab, to mazkur fermer xo‘jaliklarda ekilgunga qadar uzluksiz yetishtirila boradi.