(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada hazm qilish sistemasining anatomik tuzilishi, fiziologik vazifalari, fermentativ mexanizmlari va klinik ahamiyati batafsil ko’rib chiqilgan. Og’iz bo’shlig’idan boshlab to’g’ri ichakkacha bo’lgan barcha organlar, ularning bir-biri bilan koordinatsiyasi hamda ovqat hazm qilish jarayonidagi roli ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Maqola tibbiyot talabalari va kliniklar uchun mo’ljallangan.