(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada og‘zaki nutqning turi va uning faoliyat sifatidagi malakaviy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida og‘zaki nutqning lingvistik, kognitiv va ijtimoiy jihatlari o‘rganilib, uning kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, monologik va dialogik nutq turlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularni rivojlantirish usullari hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Natijalar og‘zaki nutqning samarali muloqot vositasi sifatidagi muhimligini tasdiqlaydi.