(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyotning eng dolzarb muammolaridan biri — klastridial infeksiyalar, xususan Clostridioides difficile keltirib chiqaradigan kasalliklarga qarshi kurashishning yangicha yondashuvlari tahlil qilinadi. An’anaviy antibiotikoterapiyaning samarasizligi va retsidivlar (kasallikning qaytalanishi) soni ortib borayotgani sababli, maqolada fetsal mikrobiota transplantatsiyasi (FMT), immunoterapiya hamda yangi avlod probiotiklarining klinik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, klastridial toksinlarni neytrallashga qaratilgan innovatsion usullar va mikrobiomani qayta tiklash orqali davolash samaradorligini oshirish masalalari ilmiy dalillar asosida koʻrib chiqiladi.