(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Bu tadqiqot Mirzo Ulug’bek haqida so’z yuritadi. Ulug’bekning ilmiy hayot yo’lini tahlil qilish bilan birgalikda, u qurdirgan madrasalar va shu ilm maskanida astronomiya va matematika sohalarida qo’shgan hissalari, yozgan asarlari, xususan, “Ziji jadidi Koʻragoniy”, “Bir daraja sinusini aniqlash haqida risola”, “Risolayi Ulugʻbek” va “To’rt ulus tarixi” kitoblarini o’rganadi. Shuningdek, ushbu ilmiy izlanish Ulug’bekning hukumdorlik yillarida otasi Shohrux Mirzo bilan bo’lgan janglari va Temuriylar davrida bo’lgan siyosiy nizolarni yoritib beradi. Maqolada Ulug’bek hayoti va ijodi kerakli ma’lumotlar va aniq raqamlar yordamida taqdim etiladi.