(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqsad: Surxondaryo viloyati tug’ruqxona muassasalarida kasalxona ichi infeksiyalari (KII) tarqalish ko’rsatkichlarini, etiologik tarkibini va asosiy xavf omillarini 2019–2023 yillar davomida retrospektiv tahlil qilish. Metodlar: 5 yillik davr uchun 7 ta tug’ruqxona muassasasida retrospektiv kohort tadqiqot o’tkazildi. 18 456 ta tirik tug’ilish va 4 213 ta ona holatlari tahlil qilinib, 312 ta KII epizodi aniqlandi