(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchi Shukur Xolmirzayev ijodining o‘ziga xos xususiyatlari, adib asarlaridagi realistik tasvir mahorati hamda inson ruhiyatining murakkab qirralari tahlil qilinadi. Adibning Boysun adabiy muhitida shakllangan dunyoqarashi, qishloq hayoti va oddiy insonlar taqdiriga bo‘lgan sadoqati yoritib berilgan. Shuningdek, yozuvchining badiiy haqiqatga intilishi va millat xarakterini ochishdagi o‘rni ilmiy-ijodiy nuqtayi nazardan baholanadi.