(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ish oshqozon-ichak traktida so‘rilishning biofizikaviy va anatomik mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Moddalarning hujayra membranasi orqali o‘tishi, diffuziya, osmos va faol transport qonuniyatlari asosida tahlil qilingan. So‘rilishning buzilishi va uning klinik ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.