(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada erta yoshdagi bolalarda o‘zini boshqarish ko‘nikmalarining shakllanishi, uning psixologik va pedagogik omillari hamda oilaviy muhitning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda bola o‘z hissiyotlarini anglashi, nazorat qilishi, vaziyatga mos xatti-harakat tanlashi va ichki muvozanatini tiklash jarayonlarining tabiiy rivoji tahlil qilinadi. Shuningdek, art-terapiya, emotsional savodxonlik, kundalik tartib, qo‘llab-quvvatlovchi kommunikatsiya kabi metodlar bola o‘zini boshqarish qobiliyatini qanday mustahkamlashi haqida ilmiy izohlar beriladi. Maqolada izchil tarbiya, mehrli muhit va pedagogik modelning bolani ijtimoiy hayotga tayyorlashdagi hal qiluvchi roli asoslab berilgan.