(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida tarbiyalanuvchilarni jamoa bilan ishlashga oʻrgatishda inklyuziv taʼlimning oʻrni va ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda inklyuziv muhitda bolalarning ijtimoiylashuvi, muloqot koʻnikmalari, hamkorlik qilish qobiliyati, bagʻrikenglik va empatiya rivoji tahlil qilinadi. Inklyuziv yondashuvning pedagogik, psixologik va ijtimoiy afzalliklari hamda maktabgacha yoshdagi bolalarda jamoaviy faoliyatni shakllantirishdagi samaradorligi asoslab berilgan.