(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda monologik nutqni rivojlantirish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Monologik nutq bola tafakkuri, muloqot madaniyati va ijodiy fikrlashining shakllanishida muhim omil hisoblanadi. Maqolada interfaol metodlar, AKT vositalari, multimedia resurslari hamda oʻyin texnologiyalarining nutqni rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy dalillar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyachi faoliyatida innovatsion yondashuvlar, bolalarning mustaqil fikr bildirish, voqea-hodisalarni ketma-ket bayon etish va mantiqiy xulosa chiqarish koʻnikmalarini rivojlantirishning amaliy mexanizmlari koʻrsatib oʻtilgan.