(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada davlat-xususiy sheriklik (DXSh) asosida faoliyat yuritayotgan nodavlat maktabgacha taʼlim tashkilotlarining (MTT) rivojlanish tamoyillari chuqur tahlil qilinadi. Mamlakatda maktabgacha taʼlim tizimini isloh qilish jarayonida davlat va xususiy sektor oʻrtasidagi hamkorlikning oʻziga xos shakli sifatida DXSh modeli ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlik, taʼlim sifatini oshirish hamda taʼlim muassasalarining son va sifati boʻyicha erkin raqobat muhitini shakllantirishga xizmat qilmoqda. Shu jihatdan olib qaralganda, DXSh asosidagi nodavlat MTTlarning samarali faoliyat yuritishi uchun zarur boʻlgan asosiy rivojlanish tamoyillari – qonuniylik, ochiqlik, samaradorlik, innovatsion yondashuv, ijtimoiy adolat va monitoring tizimining mavjudligi alohida oʻrganiladi.