(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlim tashkilotlarida tarbiyachi va ota-onalar oʻrtasidagi hamkorlikning pedagogik-psixologik xususiyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda bolaning ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanishiga taʼsir qiluvchi omillar, ota-onalarning tarbiyadagi roli va maktabgacha taʼlim tashkilotlari bilan samarali hamkorlik mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, ilmiy manbalar va tarixiy tajribalar asosida ota-onalar va pedagoglar oʻrtasidagi munosabatlarning ochiqlik, ishonch va hamkorlik asosida shakllanishi, bolaning umumiy rivojlanishi va taʼlim sifatini oshirishda ahamiyati taʼkidlangan.