(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maktabgacha taʼlim tashkilotlari direktorlarini rahbarlikka tayyorlash jarayoni zamonaviy taʼlim muhitidagi tub oʻzgarishlar bilan bevosita bogʻliq boʻlgan murakkab ilmiy-pedagogik muammolardan biridir. Maqolada direktorning boshqaruv faoliyati samaradorligi strategik rejalashtirish, innovatsion menejment, liderlik, kommunikativ kompetensiyalar va uzluksiz kasbiy rivojlanish kabi omillar bilan chambarchas bogʻliqligi yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha taʼlim tashkilotlari rahbarlarini tayyorlashning zamonaviy dasturlarida strategik boshqaruv, axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish, inqiroz holatlarini boshqarish, jamoani rivojlantirish hamda manfaatdor tomonlar bilan samarali hamkorlikni shakllantirishga alohida eʼtibor qaratilishi lozimligi taʼkidlanadi.