(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
ushbu maqolada Oʻzbekistonda nodavlat taʼlim tashkilotlarining ahamiyati, ularning rivojlanish omillari va huquqiy asoslari tahlil qilingan. Nodavlat taʼlim sektoriga boʻlgan talabning ortishi demografik oʻsish va zamonaviy taʼlimga boʻlgan ehtiyoj bilan bogʻliq ekani asoslab berilgan. Milliy qonunchilik asosida nodavlat taʼlim muassasalarining huquqiy maqomi, ularni tashkil etish, litsenziyalash va nazorat qilish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, sohada uchraydigan muammo va toʻsiqlar tahlil qilinib, takliflar bayon etilgan