(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada raqamli taʼlim sharoitida taʼlim muassasalari rahbarlarining kompetensiyalarini rivojlantirish strategiyalari va ularning samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada rahbarlar uchun zarur texnik, boshqaruv va ijtimoiy-axborot kompetensiyalari tizimli ravishda rivojlantirilishi, KPI va elektron platformalar yordamida monitoring qilinishi, shuningdek, innovatsion va strategik boshqaruv koʻnikmalarini shakllantirish muhimligi taʼkidlanadi. Oʻzbekiston sharoitidagi raqamli taʼlim konsepsiyasi va boshqaruv tizimini optimallashtirish amaliyotlari misol qilib keltiriladi. Tadqiqot natijalari raqamli transformatsiya jarayonida rahbar kompetensiyalarini rivojlantirish taʼlim sifatini oshirish va global raqobatbardoshlikni kuchaytirishda muhim omil ekanligini koʻrsatadi.