(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqola menejment fani doirasida rahbarlik qobiliyati va tashkiliy madaniyat — ikki ajralmas unsur — ning oʻzaro bogʻliqligini va ularning tashkilot samaradorligiga taʼsirini chuqur tahlil qiladi. Ilk navbatda, rahbarlik qobiliyati tushunchasi, uning tarkibiy elementlari (masalan: qaror qabul qilish, motivatsiya, kommunikatsiya, muammolarni hal qilish) ochib beriladi. Keyin tashkilot madaniyati — qadriyatlar, xatti‑harakatlar, ichki munosabatlar va boshqaruv uslublari tizimi — uning rahbarlik bilan qanday hamkorlik qilishi misollar bilan tasvirlanadi.