(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimini boshqarishda zamonaviy hamkorlik modellari, xususan, tarmoqlashgan boshqaruv, raqamli platformalar asosidagi kooperatsiya, davlat–nodavlat–ota-ona sektorlarining uch tomonlama integratsiyasi hamda bolalar rivojlanishiga yoʻnaltirilgan “qoʻshma javobgarlik modeli” ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy boshqaruv yondashuvlari -adaptive leadership, network governance, participatory management konsepsiyalari milliy maktabgacha taʼlim amaliyotiga moslashtirilgan. Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlari boshqaruvida maʼlumotlarga asoslangan qaror qabul qilish, raqamli monitoring, ota-onalar bilan interaktiv hamkorlik, nodavlat sektor bilan sheriklikning yangi modellari ishlab chiqiladi. Tadqiqot yangi ilmiy gʻoyani — “integrativ boshqaruv ekotizimi” konsepsiyasini ilgari suradi.